Începând cu data de 1 octombrie, platforma de socializare Facebook a făcut câteva schimbări în ceea ce privește activitatea care are loc pe aceasta.

Mai exact, nu se vor mai putea transmite live-uri muzicale, conturile care fac acest lucru riscând să fie închise. Mai multe detalii au fost oferite în cadrul ”Facebook’s Music Guidelines”.

„Vrem să vă puteți bucura de videoclipurile postate de familie și de prieteni. Cu toate acestea, dacă utilizați videoclipuri în Produsele noastre pentru a crea o experiență de ascultare a muzicii pentru dvs. sau pentru alții, videoclipurile dvs. vor fi blocate și pagina, profilul sau grupul dvs. pot fi șterse. Aceasta include și Live-urile”.

Persoanele care nu vor ține cont de noile reglementări riscă să fie sancționate cu închiderea contului. Acestea vor punea distribui conținut muzical, dar vor trebui să fie atenți la cantitatea pe care o vor face publică.

„Vrem să încurajăm exprimarea muzicală pe platformele noastre, asigurându-ne, totodată, că ne respectăm acordurile cu deținătorii de drepturi. Aceste acorduri ajută la protejarea artiștilor, compozitorilor și partenerilor care sunt piatra de temelie a comunității muzicale – și suntem recunoscători pentru modul în care au permis creativitatea uimitoare pe care am văzut-o în acest timp.

Sursa: https://time.com/5254381/listening-to-music-health-benefits/

Parteneriatele noastre cu deținătorii de drepturi au reunit oameni în jurul muzicii pe platformele noastre. Ca parte a acordurilor noastre de licență, există limitări în ceea ce privește cantitatea de muzică înregistrată care poate fi inclusă în transmisiunile live sau videoclipuri”.

Mai mult decât atât, a urmat și o explicație mai amănunțită în ceea ce privește modul în care muzica va putea fi împărtășită pe Facebook, menționând că nu va putea fi ascultată de țările unde acest lucru nu este disponibil.

„Deși detaliile acordurilor noastre de licență sunt confidențiale, astăzi vă împărtășim câteva îndrumări generale pentru a vă ajuta să vă planificați mai bine videoclipurile: muzică în Stories și spectacole tradiționale de muzică live (de exemplu, filmarea unui artist sau a unei trupe care cântă live) sunt permise. Cu cât este mai mare numărul de melodii înregistrate de lungă durată dintr-un videoclip, cu atât este mai probabil ca acesta să fie limitat”.

Sunt recomandate clipurile muzicale mai scurte. Ar trebui să existe întotdeauna o componentă vizuală a videoclipului dvs.. Sunetul înregistrat nu ar trebui să fie scopul principal al videoclipului. Aceste instrucțiuni sunt consecvente în toate videoclipurile live și înregistrate atât pe Facebook, cât și pe Instagram și pentru toate tipurile de conturi, adică pagini, profiluri, conturi verificate și neverificate. Și, deși muzica este lansată pe platformele noastre în peste 90 de țări, există locuri în care nu este încă disponibilă. Deci, dacă videoclipul dvs. include muzică înregistrată, este posibil să nu fie disponibil pentru utilizare în acele locații”.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *